KLIK HIER

Een Belgische witte wijn die perfect combineert met vette vis. 100% Kerner, aangenaam en zacht, lost de gezonde vetten van de haring op.

Exclusief verkrijgbaar

Haring is niet alleen lekker

Maar wist je dat haring één van de meest gezonde vissen ter wereld is en ook op vlak van duurzaamheid heel hoog scoort?

GEZONDE HARING

Haring is een gezonde vette vis. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die regelmatig vette vis eten, ongeveer 50% minder kans hebben op hart- en vaatziekten.

Haring bevat hoogwaardige eiwitten en het vet van de haring bestaat voor een groot deel uit onverzadigde omega 3-vetzuren. De eiwitrijke vis is essentieel voor de opbouw en herstel van spieren, organen, het zenuwstelsel en het bloed.

“Minimaal één keer per week vis eten – in plaats van minder dan eens per maand – resulteert in een ongeveer 15% lager risico op overlijden aan hartziekten.”

– De Gezondheidsraad

DUURZAME HARING

Er is sprake van verantwoord bestandsbeheer waarbij vangstquota op basis van wetenschappelijk onderzoek worden vastgesteld. Er wordt heel goed gecontroleerd hoeveel er per land (en per schip) gevist mag worden en dat iedereen samenwerkt aan het behoud van een gezonde zee.

De haring kan eenvoudig op een duurzame manier gevangen worden omdat hij scholen vormt. Zo hoeven haringvissers met hun netten geen contact te maken met de zeebodem. De haringvisserij heeft dan ook nauwelijks bijvangst van andere vissen of zeedieren.

“Bij de haringvisserij is er geen schade aan de omgeving. Je ligt in feite alleen maar water te zeven.”

– Visser Arie van der Zwan (MSC.org)